ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ

Η ζυγοστάθμιση αποτελεί σημαντικό κομμάτι στον τομέα των ελαστικών. Ένας τροχός που δεν είναι σωστά ζυγοσταθμισμένος προκαλεί έντονους κραδασμούς, μπορεί να εμποδίσει την ομαλή κίνηση του αυτοκινήτου, να κουράζει τον οδηγό κατά τη διάρκεια της οδήγησης, δίνοντας την αίσθηση ότι το όχημα είναι ασταθές κυρίως στις στροφές. Όλα αυτά επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την κατευθυντήρια ικανότητα του αυτοκινήτου, ακόμη και στις χαμηλές ταχύτητες.

Όταν τοποθετείται ένα καινούριο λάστιχο στον τροχό, χρειάζεται απαραίτητα ζυγοστάθμιση προτού τοποθετηθεί στο όχημα. Επίσης, πρέπει να πραγματοποιηθεί ξανά ζυγοστάθμιση μετά από 800 περίπου χιλιόμετρα διότι ο μεν τροχός έχει μετακινηθεί σε άλλη θέση, το δε ελαστικό έχει πλέον ''πατηθεί'' έχοντας βρει την τελική θέση του.

Μικρά μολυβένια αντίβαρα κολλούν στο χείλος της στεφάνης για να εξισορροπήσουν κάθε τοπικό βάρος της στεφάνης ή του ελαστικού στην αντίθετη πλευρά του τροχού. Το σημείο που θα μπει το ειδικό βαρίδιο το επιλέγει ειδικό μηχάνημα που εντοπίζει την φυγόκεντρο δύναμη και σε οθόνη υπολογιστή αναγράφεται η ανάλογη ένδειξη.

Όταν λοιπόν διαπιστώσετε προβλήματα όπως απαλό ή ακόμα και έντονο τρέμουλο στο τιμόνι, κραδασμοί στις υψηλές ταχύτητες, έλλειψη σταθερότητας του οχήματος κ.λ.π, τότε το πρώτο που πρέπει να ελεγχθεί και να πραγματοποιηθεί στο όχημα σας είναι η ζυγοστάθμιση των ελαστικών !

  ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΑ  
PHOTO GALLERY ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ΖΑΝΤΕΣ

© 2014 COPΥRIGHT 4 TΡΟΧΟΙ™.  ALL RIGHTS RESERVED

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

.Γρηγορίου Λαμπράκη 403 - Κερατσίνι  Τ.Κ. 187 57