ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ

Με την ευθυγράμμιση ρυθμίζουμε τις γωνίες των τροχών του οχήματος έτσι ώστε οι τροχοί να κινούνται σε σχέση με τα γεωμετρικά κατασκευαστικά δεδομένα του οχήματος. Στο κάθε αυτοκίνητο προσδιορίζονται από το κατασκευαστή του τα γεωμετρικά αυτά δεδομένα, δηλαδή κάθε τροχός έχει το δικό του ειδικό σύνολο στοιχείων (γωνία κάμπερ, γωνία κάστερ, γωνία σύγκλισης σε κάθετο και οριζόντιο άξονα).

Η ευθυγράμμιση στο αυτοκίνητό είναι πολύ σημαντική. Το αυτοκίνητο που δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένο δεν ανταποκρίνεται ορθά στην κύλιση του δρόμου και έτσι προξενούνται φθορές σε μηχανικά μέρη και στα ελαστικά.

Το πιο εμφανές σύμπτωμα ενός αυτοκινήτου που χρήζει ευθυγράμμισης είναι η ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών (μέσα ή έξω πλευρά του ελαστικού).

Επίσης η απόκλιση του οχήματος από την ευθεία πορεία (''τράβηγμα'' δεξιά - αριστερά).

Όταν διαπιστώσετε τέτοια προβλήματα στο αυτοκίνητο σας αυτό σημαίνει ότι οι τροχοί δεν είναι ευθυγραμμισμένοι σωστά. Επίσης η ευθυγράμμιση είναι αναγκαία όταν αλλάζουμε αμορτισέρ καθώς και μετά από οποιαδήποτε επισκευή ή εργασία στο εμπρόσθιο σύστημα του οχήματος.

       
       

  ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΑ  
PHOTO GALLERY ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ΖΑΝΤΕΣ

© 2014 COPΥRIGHT 4 TΡΟΧΟΙ™.  ALL RIGHTS RESERVED

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

.Γρηγορίου Λαμπράκη 403 - Κερατσίνι  Τ.Κ. 187 57